Pasta Salade

Een pastasalade is altijd lekker. Je kunt hem als lunchgerecht serveren, maar ook prima als avondmaaltijd. Met dit pastasalade recept scoor je altijd!

Ingrediënten voor 2 personen
150 gram pasta
1/2 komkommer, in blokjes
350 gram cherrytomaten, verschillende kleuren
3 eetlepels Taggiasche olijven, zwarte olijven
12,5 gram bieslook
7,5 gram basilicum
2 teentjes knoflook
3 eetlepels olijfolie, extra vierge
beetje zout
beetje peper

Gebruik voor deze pastasalade wel echt mooie en goede ingrediënten. Dit recept bevat relatief weinig kruiden en daarom zijn bijvoorbeeld de olijven en olijfolie zeer bepalend voor de smaak van dit pastasalade recept. Kies dus ingrediënten die op zichzelf al lekker smaken.

Welke pasta kun je het beste kiezen voor deze pastasalade?

Ikzelf heb voor deze pastasalade de volkorenpasta gekozen. Je kunt ook kiezen voor speltpasta. Vermijd wel de witte pasta. Daar zitten minder vezels in en wel veel koolhydraten. Die combinatie zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel sneller stijgt vergeleken bij bijvoorbeeld volkorenpasta. Dat je bloedsuikerspiegel snel stijgt heeft weer allerlei nadelen, zie bijvoorbeeld dit artikel over Glycemische lading. Vandaar dat ik juist voor volkorenpasta ben gegaan in dit pastasalade recept.

Andere pastasalade

Lauwwarme pastasalade met boontjes

Zocht je eigenlijk een ander recept? Bekijk dan deze pastasalade eens: Lauwwarme pastasalade met boontjes. Die vind ik naast dit pastasalade recept ook erg lekker. Er staan natuurlijk nog veel meer lekkere gerechten met pasta op deze website. Kijk dus gerust even rond.

Het pastasalade recept

Zet als eerste een pan met net genoeg water op het vuur. Als je teveel water pakt, dan duurt het te lang voordat het kookt en haal je het niet om binnen 15 minuten klaar te zijn. Je kunt het water ook even voorkoken in een waterkoker.

Maak nu twee kleine teentjes knoflook schoon en voeg de knoflook toe aan het water. Bereid vervolgens de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

Snijd vervolgens de halve komkommer in de lengte doormidden. Snijd die halve lange stukken komkommer in dunne repen. Snijd de repen weer in kleine blokjes.

Snijd de cherrytomaatjes in vieren en voeg deze toe aan de komkommer.

Ervaar zelf hoe gemakkelijk 0,5 – 1 kg per week afvallen kan zijn. Geen trucjes, pilletjes, of middeltjes, gewoon op een goede en gezonde manier. Geen fabels, maar gebaseerd op onderbouwde kennis en feiten inclusief aandacht voor het mentale aspect. Lees meer….

Voeg vervolgens 3 eetlepels zwarte Taggiasche olijven toe.

De dressing voor de pastasalade

Hak de bieslook fijn en snijd de basilicum in dunne reepjes. Voeg beide toe aan de groenten van de pastasalade.

Nu is je pasta waarschijnlijk wel klaar. Giet de pasta af en spoel deze goed af met koud water en haal ook de knoflook uit het water. De pasta kun je gewoon koud gebruiken in dit pastasalade recept. Zet de pasta nog even apart.

Hak nu de gekookte knoflook uit het water fijn en doe dit in een kom. Voeg vervolgens drie eetlepels olijfolie toe, samen met wat peper en zout. Prak vervolgens de knoflook nog even goed fijn, zodat de smaak goed mengt met de olijfolie. Dat maakt deze pastasalade straks zo lekker.

Meng de dressing eerst door de pasta heen. Proef even of de pasta nu op smaak is. Voer deze stap echt uit, wat dat is heel bepalend voor de smaak van de pastasalade. Voeg indien nodig nog wat peper en zout toe.